"התנועה הנדרשת לעשיית השינוי לא צריכה לפחד מההמון אלא לחתור להיות ביטוי שלו. היא לא צריכה להתנכר לזהויות הלאומיות, אבל גם לא להסתגר בתוכן. צריך להיות בה מקום גם לערכים של צדק ושוויון שמקורם בדת ובמסורת. היא צריכה לכבד את הזהויות השונות תוך מאמץ ליצור גשרים ושיתופי פעולה ביניהן."
מה לעשות עכשיו
חשוב לנו לדעת
שלח חוות דעת
קטלוג
מחברים
תומאס נֵייגל
תומאס נֵייגל
תומאס נייגל, מן הפילוסופים המובילים בדור האחרון, הוא פרופסור לפילוסופיה באוניברסיטת ניו יורק. הוא פירסם ספרים רבים, שמהםThe Possibility of Altruism הוא אולי המשפיע ביותר. נוסף למאמריו הרבים בגזרות השונות של הפילוסופיה, הוא מרבה לכתוב בענייני חברה, פוליטיקה ותרבות בכתבי-עת המיועדים לקהל הרחב.
בשנת 2008 זכה נייגל ב"פרס רולף שוק" בתחום הלוגיקה והפיזיקה על "העיסוק השיטתי שלו במתח שבין נקודות מבט סובייקטיביות ואובייקטיביות על המציאות ובאופן שבו מתח זה מעורר שאלות פילוסופיות בסיסיות". הפרס על שם ד"ר רולף שוק מוענק מדי שלוש שנים בארבעה תחומים: לוגיקה ופילוסופיה, מתמטיקה, אמנות פלסטית ומוסיקה.