ספרי עליית הגג | הארי פוטר ואבן החכמים - ג'יי.קיי. רולינג



קטלוג הספרים
כותרים
מחברים
אבולוציה
אכסדרה
אנשים
ביוגרפיות
ביולוגיה
בריאות
ג'רונימו סטילטון
הארי פוטר
היסטוריה
יהדות
ילדים
כלכלה
מדע
מחזות
מנורת קריאה
מקור
מתח
מתמטיקה
נגד הרוח
נוער
ספורט
ספרות יפה
עיון
פוליטיקה
פילוסופיה
פילוסופיה ומדע
פיסיקה
פסיכולוגיה
צבא
קלסיקה
שואה
שירה
תורת המשחקים
תיבת פנדורין
תיכון לילה
תרגום

"אוורסט 1953 הוא סיפור מורכב, סיפור שהוא קודם כל ויותר מכל על טיפוס הרים, אבל גם נרטיב עשיר בהשפעה תרבותית. במבט לאחור על המסע, היו טעויות, חוסר הבנות, עוולות, מחלוקות, "פשלות", רגעים קומיים כאלה ואחרים, אבל בסופו של דבר זה היה אירוע מרשים ביותר, שהותיר אחריו ירושה נכבדה."

אוורסט 1953
חשוב לנו לדעת
facebook icon שלח חוות דעת
קטלוג
הארי פוטר ואבן החכמים
הארי פוטר ואבן החכמים

תעודת זהות

תרגום מאנגלית: גילי בר-הלל
עיצוב עטיפה: סטודיו פיני חמו
תאריך הוצאה: 1999 / 12
פורמט: 13.5x21 ס"מ
כריכה: רכה
מספר עמודים: 316
מחיר: 88 ש"ח

הארי פוטר ואבן החכמים

ג'יי.קיי. רולינג

שנה ראשונה

הארי פוטר מעולם לא היה כוכב של נבחרת קווידיץ’, שמזכה את קבוצתו בנקודות תוך כדי רכיבה על מטאטא גבוה מעל האדמה. הוא לא מכיר לחשי קסם, מעולם לא גידל דרקון מביצה, ומעולם לא עטה גלימת היעלמות. הוא מכיר רק את חייו האומללים עם משפחת דרסלי - דודו ודודתו האיומים ובנם הדוחה דאדלי, בריון מפונק, מגודל ושמן. החדר של הארי הוא ארון פיצפון בתחתית המדרגות, והוריו המאמצים מעולם לא חגגו את יום הולדתו. 

אך כל זה עומד להשתנות כשמכתב מסתורי מגיע אליו בדואר ינשופים: מכתב עם הזמנה למקום מופלא שהארי - וכל מי שיקרא עליו - לא יוכל לשכוח לעולם. כי כאן הארי מגלה לא רק חברים, ספורט אווירי וקסמים בכל דבר, החל בשיעורים וכלה בארוחות, אלא גם גורל גדול שמחכה לו… בתנאי שהוא יצליח לשרוד!

זוכה פרס הספרים הבריטי לספר השנה לילדים, 1997; פרס מדליית הזהב של סמרטיז-נסטלה, 1997 ;הספר הטוב ביותר לשנת 1998; הספרייה הציבורית בניו יורק ספר השנה 1998; Parenting הספר הטוב ביותר לשנת 1998; School Library Journal הספר הטוב ביותר לשנת 1998, Publisher’s Weekly

ביקורות

" יותר מילד אחד כתב לרולינג שהוריו מתקוטטים על הזכות להקריא לו את הספר או שהם שואלים אותו לעצמם… ויותר ממבוגר אחד כבר כתב כדי להודות לה על העונג שבקריאת הספרים. "


שמעון אדף, סופשבוע מעריב

" להארי פוטר יש את זה, מהעמוד הראשון, פחות או יותר. יש בו פשטות, וסיפור ומתח ופנטזיה ו… הוא ספר ילדים שמבוגרים מתחברים אליו באופן מיידי, וילדים עוד יותר מהר. להגיד לכם שאני אהבתי את הסיפור? כן, מאוד… כמו כולם נשביתי בקסמו… שקעתי לתוך העולם שלו ויצאתי ממנו אחרי כמה שעות מחייך… "


אסף גברון, תרבות מעריב

" לא ספר אלא נס "


בועז כהן, ידיעות אחרונות

קריאה נוספת

הארי פוטר וחדר הסודות
הארי פוטר והאסיר מאזקבאן
ברד בטעם זבובים לרוזן
חיות הפלא והיכן למצוא אותן